dijous, 10 de desembre del 2009

SEGONA RESPOSTA DEL SÍNDIC DE GREUGES A RECLAMACIÓ PRESENTADA PER POLICIA LOCAL

Publiquem hui la contestació del Síndic de Greuges a la reclamació feta per un company de la Policia Local.

En síntesi, aquest Agent va sol·licitar el torn de vesprades per a conciliar la seua vida laboral i familiar, sent-li negat el trasllat malgrat les següents circumstàncies:

1. Van ser destinats a la Unitat sol·licitada Agents interins (sense arma de foc) en contra del recomanat en la disposició transitòria vuitena de la Llei de Coordinació de les Policies Locals de la Comunitat Valenciana, tot això havent-lo sol·licitant abans l'afectat i sent funcionari de carrera (amb arma de foc). El Síndic de Greuges considera "necessari replantejar la Unitat de Vigilància d'Espais Públics (UVEP) per la falta de preparació necessària i l'assumpció innecessària de riscos tant per als ciutadans com per als propis Agents interins".

2. Existeix un informe en contra de 13 canvis de destinació forçosos redactat per Prefectura i no considerat per la llavors Regidora de Policia (avui de Personal) i altre en el mateix sentit de l'Inspector Cap de Torn de Seguretat Ciutadana.

3. Aquest Agent acumula desenes d'escrits presentats en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament, en qualitat de Delegat de Personal, sense que s'haja contestat a cap d'ells durant quasi dos anys.

4. Aquest Agent va ser objecte d'un intent de canvi forçós de destinació, havent d'al·legar la seua condició de representant sindical perquè no es consumara.

5. El Síndic de Greuges considera "al marge de la legalitat" el criteri esgrimit per l'Intendent responsable de la gestió de recursos humans de la policia per a desestimar la destinació sol·licitada per aquest Agent, arribant-lo a qualificar de falta de respecte als principis constitucionals.

6. En aquest sentit, recorda el Síndic l'obligació legal de "establir un sistema de provisió de llocs de treball que garantisca els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i igualtat", l'incompliment reiterat de la qual en la plantilla han dut a les seccions sindicals representatives en Taula General de Negociació a la presentació d'un Reglament General de Policia. Més endavant recomana l'aplicació immediata del sistema.

Recordem que aquesta ja és la segona reclamació contestada pel síndic de Greuges, en el mateix sentit i contra la gestió de la Regidora Sra. Villajos, com de l'Intendent de Recursos Humans.

Actualment, l'Intendent en comissió de serveis i l'Oficial interí que conformen la unitat de recursos humans de la Policia Local continuen en els seus llocs de treball i fins i tot han estat triats per la corporació com vocals de tribunals de processos selectius de la policia local.

La contestació íntegra del Síndic de Greuges està publicada en la seua pàgina web oficial:
http://guadalaviar.gva.es/sindic/Resoluciones/10212854.pdf