divendres, 4 de març del 2011

LA POLICIA, A RITME DE LA RECCOORDÀ

En els últims temps, sembla que la reCCOOrdà marca l'agenda i els calendaris de l'actual equip de govern a Paterna. I ho afirmem, amb la satisfacció NO de sentir-nos importants, sinó que gràcies al contingut reivindicatiu del nostre blog, algunes coses milloren, encara que siga a través de pegats.

Si abans publiquem en el nostre anterior article que els policies no disposaven de claus per a accedir al retén de La Coma i que una de les càmeres no funcionava, abans passen per ferreteria i video-reparador.

Agraïm primer de tot a “Paterna al dia” en la seua edició de paper (pàgina 4) i a paternaahora.com que publicaren el nostre últim article, doncs almenys ha valgut perquè hi haja resposta per part del consistori i és que el mateix que són sords davant les instàncies, es precipiten quan veuen alguna cosa en premsa.

I es precipiten perquè no es pot vendre un retén POLICIAL 24 hores quan un terç d'elles NO HI HA POLICIA. Efectivament hi ha UNA conserge i no UN conserge com afirma el consistori en la seua resposta. Evident que dóna el mateix el seu gènere per a exercir el seu treball perfectament com així ho fa des de fa 10 anys, denotem la diferència perquè per a saber que es tracta d'UNA i no d'UN conserge cal eixir del despatx i visitar La Coma alguna vegada a més de poc abans d'eleccions cada 4 anys.

Un/a conserge no és un policia ni viceversa, tots dos tenen funcions, capacitats i responsabilitats diferents, la qual cosa significa que quan un veí necessita realitzar una gestió o consulta policial NO té a un policia en el reten de la Coma i si crida per telèfon TAMPOC li contesten des de la Coma, perquè en el reten de Policia NO HI HA NINGÚ i les trucades NO les contesta el conserge perquè NO està en les dependències policials, sinó en les de serveis socials.

Finalitzen la seua "argumentació" dient que cobrint el torn el conserge “hi ha més policia en el carrer”… doncs mire, tampoc és cert. Policies durant el dia hi ha ELS MATEIXOS i durant la nit UN de MENYS, que ha de romandre en el reten, però açò és el que ocorre quan es recorre a acomiadaments il·legals, com ja denunciem en aquestes pàgines (i en el jutjat també), a canviar policies amb experiència per nous i a pujar la moral de la tropa a força de baixar els sous més que ningú a Espanya… i després de tot açò inventar-se serveis nous sense augmentar la plantilla com a retens 24 hores de mentides, patrulles virtuals a La Canyada (vehicles buits) o l'últim invent: El centre de control amb càmeres intel·ligents que lligen les matrícules dels dolents que passen per Paterna.

Van comprar 2 pantalles d'alta gamma i bé greixudes, van cridar a dos companys per a la foto amb el regidor Arenes i van cridar a la premsa. Una vegada complit el tràmit mediàtic, van tancar el quiosquet, van apagar les pantalles i fins avui, que segueix així. NO hi ha cap policia destinat a el “Centre de Control” que ben greixut és també el cartell, com les pantalles. NO hi ha cap policia visionant els pantallons… a més, si el sistema lector de matrícules funciona tan ben com l'instal·lat per a accedir al pàrquing de policia que són més vegades les que cal alçar la barrera manualment o que es dispara quan passa un camió de la brigada per l'entrada perpendicular que a força de la “video-lectura” de les matrícules, igual hi ha més d'un malote que escapa a l'acció de la video-vigilància afecta de miopia. 

El mateix que en el seu moment les bicicletes que la regidora Villajos “va aconseguir gratis” per a la policia… porten parades més de mig any en els garatges policials, amb el que per més gratis que siguen, igual aquesta subvenció es podria haver utilitzat per a alguna cosa d'utilitat o cedir les bicis a qui les necessite.

Segways que es retornen, bicis que s'oxiden en un garatge, vehicles patrulles sense conductor, pantalles apagades i retens policials sense policies… ens falta (entre altres coses) la promesa estel del programa electoral del PP en 2007 en matèria de seguretat ciutadana: La UVEP (Unitat de Vigilància d'Espais Públics) però açò mereix un capítol aparte… si abans no ho arreglen ballant a ritme de la reCCOOrdà.