dimecres, 3 de febrer del 2010

UNA BONA NOTÍCIA

En el passat ple municipal del mes de gener, es va aprovar un increment en les productivitats dels conceptes de "jornada partida" i "nocturnitat" que perceben els Policies Locals.

Aquest increment, pot qualificar-se com un assoliment, doncs s'ha aconseguit en un moment en el qual la corporació ha optat per la rebaixa en els imports de productivitat pel de la crisi i més encara per tractar-se d'una reivindicació ja històrica reclamada pels diferents companys que han anat ocupant càrrecs de representació en diversos sindicats des de fa més de 15 anys, doncs en tot aquest temps, no s'havia pujat ni un cèntim aquesta compensació per penositat horària.

Dir que la iniciativa va partir de la Secció Sindical de Comissions Obreres, sent secundada per les altres dues seccions representatives en la Taula General de Negociació (UGT i STA), admesa per la Tinent Alcalde de Personal i, finalment aprovada en Ple Municipal, pel que, des d'aquestes pàgines ens felicitem i agraïm a cadascun en la seua mesura corresponent la seua consecució.

Ara, per a reflexionar: Com sindicat de classe, queda demostrat que aquesta secció sindical compleix amb els seus objectius de la defensa de TOTS els treballadors. És necessari dir açó ja que molts dels companys que es beneficiaran d'aquest increment en les seues nòmines no són afiliats i alguns ni tan sols simpatitzants dels tres sindicats que han promogut, defensat i aconseguit aquesta millora.

Alguns, fins i tot, ignorant qui són els sindicats representatius, els quals s'asseuen a negociar tant en la Taula General com en les cada vegada més nombroses Taules Tècniques que aquella desenvolupa, han optat pel canvi fent cas potser a remors, venedors de fum i arguments tan inexcrutables com considerar-se "sindicats afins a l'equip de govern", "personal de confiança", etc. que, ni consten en lloc algun, ni aquesta secció donarà major importància de la qual intenten vendre.

Hem d'informar que actualment existeixen, a més de la Taula General de Negociació en la qual s'està desenvolupant un ambiciós projecte de reforma de totes les Àrees de l'Ajuntament amb els seus plans de millora que redundaran finalment en la Relació de Llocs de Treball (RPT), a més de les nombroses sol·licituds, queixes i diferents problemes laborals que van sorgint, taules Tècniques d'Igualtat, Productivitat, Serveis Extraordinaris, Comitè de Salut Laboral, Jubilació i Reglament de Policia i, al final com els delegats som els quals som i no hi ha més, hem de duplicar i triplicar presències en diferents taules a les quals hem d'arribar amb els deures fets, la qual cosa exigeix reunions prèvies tant a nivell intern de secció com amb les restants seccions sindicals..

Per això, no deixa de sorprendre'ns que els delegats dels sindicats NO representatius (CSIF i SPPLB), facen l'ús que fan d'hores sindicals quan no tenen les obligacions exposades en el paràgraf anterior. Tampoc tenim notícies que convoquen assemblees dels seus afiliats, excepte una que van fer fa poc en la qual bàsicament es van ocupar d'utilitzar el llenguatge en el qual millor es manegen, el de l'insult, la calúmnia i la provocació i de tirar la culpa a CC.OO. d'una decisió de la corporació i de disfressar els seus propis interessos que no són altres que la conservació del lloc que ocupen amb la de l'interès dels companys interins i el perill que corren les seues places si algun dels recursos judicials interposats prospera, sent que la potestat de cobrir o no les places vacants dels ascendits és de la Corporació i de la prudència que aplique en aquesta provisió tenint en compte les conseqüències que prospere qualsevol dels diversos recursos contenciós-administratius als quals s'ha arribat per no haver deixat oberta opció alternativa alguna, tal com s'exposa en diferents articles d'aquest mateix blog, pel que no ens estendrem a explicar més el que cada dia que passa és més evident, més clar i més diàfan.