dimarts, 5 de juliol del 2011

LA LEGISLATURA COMENÇA AL CRIT DE TOTS A L'ATUR

Albert Einstein va dir una vegada que l'univers i l'estupidesa humana eren infinites... i que no estaba del tot segur de lo primer. Si visquera hui afegiría al seu axioma el forat negre de l'Ajuntament de Paterna.

Hui ha sigut dia de llegir premsa, farem un breu resum comentat del que hem vist:

LAS PROVINCIAS: El Ayuntamiento de Paterna ahorrará 1 millón de euros.
Ens fa molta gràcia que diguen "recorden als sindicats" que la RPT porta 3 anys parada. Aixó es com si tu li deus 10 euros a un amic i, a més de no pagar, et permets "recordar-li" que tens eixe deute.
Per aquest que tenen la poquísima vergonya de recordar allò que ells mateixos no compleixen que vagen recordant els nostres articles dedicats a la RPT:

Per als nou iniciats -com els flamants regidors Elena Martínez y Jesús Giménez- que pareix que encara no són conscienta de a on han aterrat (o els ha llançat el nostre estimat alcalde), direm que la renovació de la RPT s'inicià amb l'esperit de valorar en al seua justa mesura cadascu dels llocs de treball d'aquest ajuntament i de oficializar moltes situacions de personal que està asumint desde fa molts anys massa responsabilitats que el seu sou no reconeix, es a dir, la revisió, en el 100% dels casos deu fer-se a l'alza. 

Convertir eixa actualització en una eina per a tirar gent al carrer es maquiavèlic i contraproduent, doncs, si no es reconeix el treball pel damunt de lo legalment exigible i es reduix el personal, ja som molts qui ens preguntem qui farà la feina dels aturats i la que no es paga com pertoca. El veí ho està percibint ara suaument, pero aviat ho farà de debó.

Aixó si, com sempre, les primeres àrees i macroàrees que SÍ s'adaptaren i actualitzaren, juntament amb les productivitats dels "jefassos" pasades habilment al seu complement específic en els primers canvis, proposats TOTS per l'equip de govern, ara no es ven afectades. Resultat: Menys treballadors, menys pagats i alguns cobrant 600, 700 i 800 euros al mes per damunt del seu sou, ja de per si, molt més elevat que el de la majoría.

Com que el verb de moda es reCCOOrdar, també cal tindre memòria del calendari:
  • Decembre de 2009: Agustí diu a la premsa madrilenya que Paterna té superàvit, la crisi no arriba ací.
  • Estiu de 2010: Arriba el 5% de retall al sou per part del govern espanyol i Agustí s'apunta a la festa amb un 5% adicional carregant-se, entre d'altres, el manual de productivitat aprovat no més 3 mesos abans (aixó es previsió). Villajos argumenta que es re-rebaixan els sous i encara son bons per que en altres llocs estan tirant al personal a l'atur. CCOO ho denuncia al jutgat. 
  • Cap d'any 2010: 30 llocs de treball "amortitzats", aforisme de "destuits", malgrat el que afirmà la Villajos. CCOO ho denuncia al jutgat.
  • Juny de 2011: CCOO guanya el contenciós i l'Ajuntament deurà tornar els retalls ilegals als treballadors. El nou regidor Giménez pensa en despedir encara a més treballadors, demostrant alló de que l'home (inclós la dona) es l'unic animal que, etc etc etc.
Segons xifres del propi equip de govern, amb les 2 retallades de 2010 s'estalvià 1 milio i mig d'euros i encara necessiten ara un altre milió, mentres nosaltres encara no sabem en qué s'ha invertit eixos diners.

En la SUMPA ja han acomiadat a un terç de la plantilla i les xifres de nous aturats per a la GESPA oscil·en entre el 50 i el 90 per cent dels treballadors.

I amb una ajuntament en ruÏna i 2 empreses públiques en quiebra técnica, no no més presumeixen de la creació de les empreses mixtes, sino que ahir es despenjaren (Martinez & Giménez) digent que SUMPA i GESPA seríen "ACCIONISTES"  les noves empreses mixtes... amb quins diners?????? On està l'estalvi????

Finalitzem amb un reconeiximent als nostres sofrits veïns de Valterna: Es clar que es mereixen un col·legi públic tant o més que qualsevol, pero, atenent al nou regidor de personal quan digué que per a estalviar l'Ajuntament no més s'ocuparía d'alló al que està obligat per llei, com encaixa aixó con pagar la construcció valorada en 5 milions d'euros d'un col·legi, sent l'eduació una competencia plena autonómica i tenint en compte la coincidencia de color polític i inclós de sintonía i amistat entre el nostre alcalde i el nostre molt honorable president???????

5 milions... i ací, tirant gent a l'atur i retallant sous no més per 1 (reintegrable segons sentència contenciós-administrativa).

Moltes gràcies a Juanma Ramón (Compromís) i a Javier Parra (EUPV) per el seu suport i per fer-se ràpidament reçò dels problemes dels treballadors municipals.