dimecres, 30 de març del 2011

MARIA VILLAJOS RECONEIX QUE ELS MÉS DE 100.000 EUROS DE LA R.P.T. HAN ANAT A PARAR A LA PAPERERA

En el si de l'Observatori Municipal de l'Ocupació, celebrat ahir, la Tinent d'Alcalde de Personal, María Villajos, va reconèixer davant els representants dels 6 sindicats presents que els més de 100.000 euros de la R.P.T. (Relació de Llocs de treball) havien anat a parar a la paperera.

L'Equip de Govern, a l'inici d'aquesta legislatura, va decidir en contra de l'opinió de les seccions sindicals i de l'oposició política, externalitzar la renovació de la R.P.T. assignant-ho a una empresa, la qual cosa ha suposat una despesa pagada per tots els veïns de paterna superior als 100.000 euros. No van acceptar negociar-la amb els representants legítims dels treballadors i a cost zero, tal com es va fer l'anterior.

La R.P.T. havia d'estar finalitzada en 3 mesos i la realitat és que després de 3 anys, ni està finalitzada i es troba, segons paraules de la Sra. Villajos, per a tornar a començar-la "des de zero". Per als no iniciats, comentar que la R.P.T. es tracta d'una relació de llocs de treball on s'inclouen les funcions, responsabilitats i requisits de cada lloc de treball municipal individualitzat, assignant-li uns punts que es tradueixen en la remuneració a percebre per cada funcionari.

Durant la taula es va fer un resum dels 4 anys de govern popular a Paterna a nivell laboral, queixant-se Dª María de l'escàs reconeixement per part dels sindicats dels assoliments aconseguits, al que va rebre les corresponents rèpliques que concretem ací a ritme de "MOLT BÉ, PERÒ...":

Començant pel conveni col·lectiu, va voler destacar que l'actual és el millor de la història de Paterna... doncs sí, és cert, però amb açò ocorre com amb les olimpíades, que l'última sempre és la millor de la història, açò és així des que el món és món i avui els treballadors tenim millors condicions que a l'inici de la revolució industrial, per tant MOLT BÉ, PERÒ també és la primera vegada en la història que l'Equip de Govern incompleix el conveni i es veu denunciat en el jutjat per açò.

Incompleix el conveni, incompleix el manual de productivitat, incompleix els pactes puntuals, incompleix el seu compromís de no acomiadar a personal, incompleix els objectius de plantilla en la policia local, incompleix el pla d'ocupació en la brigada.

Aquest equip de govern, per incomplir, incompleix fins als seus propis incompliments, doncs, després de suspendre unilateralment el manual de productivitat, s'estan pagant uns conceptes sí i uns altres no; després d'acomiadar a personal de serveis socials i policia local, els ha repescat sense respectar les seues condicions i/o salari anteriors, sent aquestes empitjorades.

També va trobar a faltar la falta de reconeixement en la disposició al diàleg: En allò també donarem a cadascun el que mereix:

Començant per l'Alcalde, ni ens ha rebut individualment, ni com a secció sindical en els 4 anys de legislatura, posposant les reunions fins hui sense haver-nos atès. Tan sols una vegada es va reunir amb tots els sindicats i va anar per a comunicar-nos que ens baixava el sou el doble que a la resta de funcionaris de l'estat i que ho feia per a no acomiadar a ningú... la qual cosa es va produir pocs mesos després.

Per part d'ella, efectivament sempre ha estat disposada a dialogar, MOLT BÉ, PERÒ... entre altres coses, no li queda una altra doncs para açò és la regidor de personal i la seua funció principal és reunir-se amb els representant socials. Reunions les hi ha hagut per desenes i s'està intensificant el ritme en les dates pre-electorals en les quals ens trobem (7 reunions en aquestes 2 setmanes). L'objectiu és clar: Convocar reunions que planifiquen reunions posteriors en les quals es constituïsquen taules que definiran els seus integrants, els quals elaboraran reglaments de funcionament per a tractar assumptes en taules posteriors que... en definitiva, disfressar el panorama d'una pau social que no existeix amb l'objectiu d'arribar al 22 de maig sense sobresalts destacables, doncs igual va a ser que no ho aconsegueix.

Molta reunió i pocs resultats, però hem de destacar els assoliments obtinguts: 
  • El conveni col·lectiu, MOLT BÉ, PERÒ, incomplit, retallat, suspès i denunciat en els jutjats.
  • El pla de la brigada, MOLT BÉ, PERÒ que va quedar en gens després de centenars d'hores de negociació.
  • La Taula d'Igualtat, MOLT BÉ, PERÒ estancada més d'un any per causa de la corporació.. ací va intentar fins i tot desviar la culpa als sindicats.
  • L'Observatori de l'ocupació MOLT BÉ, PERÒ es va acordar constituir-ho a meitat de l'any passat i es va constituir ahir.
En aquest Observatori, es va portar com a primer assumpte a tractar la situació precària d'11 treballadors de l'Ajuntament amb una antiguitat d'entre 6 i 16 anys, els quals NO han consolidat les seues places i segueixen interins. L'objectiu sindical és l'estabilitat laboral de tots els treballadors, però sembla just reconèixer que caldria començar pels companys que més temps porten sense la tranquil·litat d'una ocupació fixa,e la qual s'han guanyat sobradament amb el seu treball durant tants anys al servei de Paterna i els seus veïns, més quan el vigent Estatut Bàsic de l'Empleat Públic preveeix que es convoquen aquestes places en unes condicions favorables a aquests treballadors. Va ser la pròpia regidor qui va afirmar que per a ella seria fàcil comprometre's a resoldre la situació després d'eleccions si és que segueixen governant... doncs ni açò.

El més curiós és que en la mateixa taula es van portar 3 places d'ascens per a personal que ja tenen la seua plaça fixa i en algun cas ja està ocupant la convocada interinament, per tant sense risc a perdre el treball. No s'entenen les prioritats i quan contraposes el que s'ha dit per la regidor ahir "el nostre objectiu és no acomiadar a més personal" amb el que s'ha dit fa uns dies per l'Alcalde "no descartem acomiadar a més treballadors després de les eleccions", la coordinació i el sentit comú salten per l'aire.

Com a nota floklòrica destacar l'abandó de la taula per part del delegat del SPPLB proclamant que constara en acta que estava en contra del proposat per CCOO i UGT, és a dir, en contra que es comence per la consolidació de l'ocupació dels treballadors eventuals més antics de l'Ajuntament, es va ratificar en el que s'ha dit.

Açò és digne d'anàlisi: Tant temps reclamant estar en les taules, tant temps exigint ser representatius quan legalment no ho eren i ara que obtenen el suport dels treballadors, comencen per no acudir abans d'ahir ni a la taula de reglament de policia (recordem que és un sindicat policial), ni a la junta de personal i abandonen l'observatori a meitat de sessió. Açò el que acudeix, doncs a l'altre delegat electe no se li ha vist el pèl (encara que en du molt poquet) des de les eleccions sindicals al desembre. No obstant açò, tots els seus dias laborals finalitza 3-4 hores abans a costa d'hores sindicals.

El SPPLB ahir va ser l'únic sindicat a aprovar la gestió municipal en aquests 4 anys, en els quals hem pogut observar com els seus dos delegats de personal han ascendit, han sigut destinats a llocs on cobren productivitat, un d'ells (el que no acudeix) cobra doble productivitat, prohibida per l'actual manual, han batut tots els rècords en hores extraordinàries i despesa de telèfon mòbil a càrrec de l'Ajuntament i cada vegada que s'ha qüestionat un assumpte relacionat amb tots dos en Taula General de Negociació han sigut defensats aferrissadament per la Sra. Villajos, la qual igualment va rebre en el seu dia una nota de recolze en premsa per part d'aquest "sindicat" una de les 3 vegades en què CCOO i UGT va demanar la seua dimissió, per tant no és d'estranyar que quan s'escolten el que no els agrada abandonen les taules o, senzillament, no acudisquen. Aquest és el seu tarannà de diàleg, la seua preocupació pels treballadors i la seua ètica sindical. Per a ells és més important estar contra CCOO i UGT que l'estabilitat econòmica d'11 famílies.