dijous, 29 d’octubre del 2009

LA CONCENTRACIÓ EN PREMSA DIVERSA

El periòdic Levante-EMV també publica la notícia:


Gràcies a NAP I COL, PATERNA AL DÍA, COMPROMÍS PER PATERNA, HORTANOTICIAS i PATERNA.BIZ per reproduir el nostre article

CRÒNICA DE LA CONCENTRACIÓ EN FAVOR DE LA BRIGADA D'OBRES


Ahir dimarts 27 d'octubre es va celebrar una assemblea conjunta convocada per les seccions sindicals d'U.G.T. i CC.OO. i dirigida a tots els treballadors de la Brigada d'Obres en la qual es va informar de la situació actual del pla operatiu i les seues modificacions

Durant la reunió es va exposar la inquietud generalitzada dels treballadors per l'assumpció creixent de funcions per part de les empreses creades per l'actual govern municipal. Així, els treballadors veuen amb preocupació que els seus llocs estan sent buidats de contingut, arribant fins i tot a pensar que les seues ocupacions corren perill, a causa de eixes modificacions que atorguen a les empreses funcions específiques de la Brigada d'Obres.

El resultat de l'assemblea, que va resultar ser multitudinària en assistència va ser unànime, acordant-se la convocatòria per a hui 28 d'una concentració en l'escala d'entrada a l'Ajuntament com mesura de pressió perquè s'escolte per part de l'equip de govern les inquietuds d'aquests treballadors.

En la vesprada d'ahir, quan a l'alcalde arriba la informació de l'acordat en l'assemblea, sol·licita reunir-se amb les seccions sindicals una hora abans de la fixada per a la concentració, sent acceptada aquesta proposta de diàleg, malgrat prendre's a última hora.

A la reunió acudeixen l'alcalde, les regidores d'infraestructures i personal, un tècnic de gabinet tècnic i les seccions sindicals més representatives, exposant l'alcalde els següent aclariments:

o Diferenciació entre treball manual i lliurament de materials
o L'empresa complementarà materials i peons necessaris per a la Brigada
o Manteniment i conservació de vies públiques són competència de Brigada; es contractarà personal i material a través de l'empresa quan siga necessari.
o La inspecció i control dels treballs no podrà fer-se per l'empresa.
o S'elaborarà un document intermedi per a compatibilitzar els altres dos documents (SEM-1 i pla operatiu)
o No es transfereix vies públiques, es complementaran les funcions realitzades per la Brigada

A partir de l'anterior i per a garantir l'acordat, s'insta a l'alcalde perquè es comprometa en un calendari:

o Es tindrà elaborat el pla operatiu en termini inferior a un mes.
o S'inclourà dit pla en l'ordre del dia del ple del mes de gener, prèvia comprovació per les seccions sindicals.
o A la fi de gener es convocarà una Taula General de Negociació per a actuar de forma igual amb l'àrea d'esports.

Finalitzada la reunió, al voltant d'un centenar de treballadors es trobaven ja concentrats en la porta principal de l'Ajuntament, passant tots al saló de plens per a ser informats de l'acordat.


Al saló ha acudit igualment, l'alcalde, a requeriment de les seccions sindicals convocants, podent comprovar en primera persona que el malestar generalitzat i la situació de descontentament naix del col·lectiu, sent els representants sindicals un reflex de la mateixa i no al revés, contradient de forma contundent les informacions que havien arribat a l'equip de govern i que ens havien transmès en la reunió prèvia, pretenent infructuosament fer-nos responsables de propugnar la concentració.

L'alcalde ha anat contestant les consultes dels treballadors per un espai de dues hores, insistint sistemàticament en la intenció que el pas de funcionaris a les empreses i l'amortització de les jubilacions sense creació d'ocupació publique és objectiu de l'equip de govern, al·legant que no existeix alternativa i escudant aquesta postura en la situació econòmica local.

Pròximament en aquest mateix lloc adonarem detallada del repartiment desigual en conceptes aliens als sous ordinaris de la totalitat de la plantilla municipal que segurament desvirtuarà l'argumentació econòmica exposada per l'alcalde.

Pasada la jornada queda clar que, malgrat els intents, hui no ens han convençut de res, no s'ha minorat el malestar general i també ens consta de creure el sentir de "dolguts" i "emprenyats" mostrat/representat per l'alcalde i la regidora en la reunió prèvia. A vore què passa amb el calendari promés.