dijous, 19 de novembre del 2009

LA PRODUCTIVITAT DE LA POLICIA

COMUNICAT INTERN DE LES SECCIONS SINDICALS DE CC.OO. I U.G.T.

Davant un nou intent de determinades persones d'intoxicar, i distorsionar la realitat de la negociació de les productivitats de la Policia, pasem a explicar el que ha passat fins al moment i que punt ens trobem.

El passat dia 09 de novembre, i dins del marc de la Taula de Productivitats es va tractar el manual B5, al que per part de la Tinent-Alcalde de Personal es pretenia donar idèntic tractament que a la resta de productivitats fixes* (rebaixar-les un 30%), al que aquestes Seccions Sindicals van manifestar que feia aproximadament 14 anys que no s'actualitzaven, i que en cas de revisió devia ser a l'alça, en el que va estar d'acord la Corporació. Significar que les productivitats fixes no depenen del nombre de dies treballats, com és el cas de la nocturnitat i la jornada partida i estan valorades entre 600 i 870 euros mensuals.

Atès que l'u de gener és intenció de l'equip de govern tenir creat el manual de productivitats genèric, i l'adequació dels tres manuals aprovats per Acord Plenari (Esports, Electricistes i Policia), es va elaborar una proposta que actualitzava les quantitats a percebre en concepte de JORNADA PARTIDA i NOCTURNITAT, taxant-les en 25 Euros per jornada efectuada, quantitat arreplegada COM A MÍNIM en el recentment negociat II Acord Marco amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. (aquest acord pretén ser un compendi de MÍNIMS per a aquells ajuntaments que no disposen de conveni col·lectiu o aquest estiga desfasat), pel que qualsevol conveni negociat en els últims anys haguera de ser SUPERIOR en el seu articulat.

També es va incorporar un nou concepte que avaluava altres qüestions tals com caps de setmana, festius i disponibilitat, i que estimem en 116 Euros lineals per a TOTA LA PLANTILLA, amb la finalitat de no crear malestar en els companys que no fan les citades jornades, i finalment demanàvem s'eliminara el concepte MAJOR DEDICACIÓ sense cost algun per als Policies, reivindicació històrica d'aquests sindicats.

El 12 de novembre vam donar coneixement de la proposta al Consell de Policia, on el quadre de caps (intendents principals i intendents) va apostar perquè els 116 Euros no foren lineals, sinó multiplicats per dos per a Inspectors i Intendents, i per tres per als Intendents Principals, al que aquestes Seccions es negaren, primer perquè no creien que fóra el marc oportú on tractar les seues desigualtats amb la resta de Caps de l'Ajuntament (igual que els Agents pel que fa a altres grups C1) ja que per a això es pretenia elaborar la singularització de llocs, i segon perquè la intenció manifestada per la Tinent.Alcalde de Personal és pura i planament reduir despeses del capítol 1 (personal municipal) pel que preteníem dur alguna cosa assumible, si bé sabíem que tanmateix seria difícil d'aprovar.

Finalment i malgrat que els intendents principals i intendents van forçar una votació "per a consensuar", a la qual ens negàvem per ser un òrgan consultiu i per no ser la nostra proposta, no van aconseguir dur-la avant per l'abstenció del Regidor de Policia.

El 16 de novembre en la Taula de Productivitats, el primer que va deixar clar la Regidor de Personal era que no cabien nous conceptes i que solament estava disposada a "pujar un poc" la Jornada Partida, al que aquestes Seccions van respondre que aquest concepte anava parell al de nocturnitat en el manual i que havien d'augmentar els dos per igual, i havien d'augmentar per igual.

Va dir així mateix que no es podia assumir econòmicament un concepte que s'aplicara a tots i menys quan es pretenia rebaixar el capitule 1, a més no podia rebaixar a la resta i pujar a la Policia.

Pel que fa a retirar el concepte MAJOR DEDICACIÓ, va manifestar que si es feia ens havien de descomptar el valor, sense cost no estava disposada a eliminar-lo.

Per tot això i atès que, a més, la sessió estava finalitzant, vam optar per ajornar el lliurament de la proposta per a la següent taula (24 de novembre), en la qual es quedarien fora els 116 Euros, si bé vam recalcar que l'actualització devia ésser en bloc per a Jornada Partida i Nocturnitat per ser el mateix concepte, al que se'ns va tornar a dir que les pujaria "un poc".

I així estem en aquest moment, el pròxim dia 24 seguirem negociant, per a intentar evitar que per enèsima vegada es deixe a la Policia local fora de les actualitzacions de retribucions, ja siga amb l'excusa de "sou molts", o bé "pujar solament a uns pocs molt, que té menys cost econòmic".

Us mantindrem informats!

Resumint:

  • La regidora de personal, després dels dispendis en múltiples assessors de lliure designació, estudis per a la creació d'empreses públiques i semipúbliques, pagament de producitivitats i hores extra per valor de més de 1.200.000 euros anuals, repartiment desigual, no negociat, ni consensuat, ni tan sols informat d'aquestes quantitats, ens ve ara amb mesures d'estalvi consistents bàsicament a anul·lar les productivitats i, en el millor dels casos, reduir-les un 30%. La jornada partida ha de seguir igual que en 1994 i la nocturnitat igual fins a desapareix. De reconeixement econòmic per als quals treballem festius no-res. D'igualar-nos en horari amb la resta de funcionaris de l'ajuntament gens tampoc o, amb algun descompte econòmic addicional. 
  • Els intendents principals i intendents proposen com mesura d'estalvi cobrar el triple de pujada que pugueram obtenir els agents. Això és mirar pel col·lectiu i no per un mateix, si senyor.
  • Nosaltres proposem:
  1. Pujar la jornada partida i nocturnitat de 10,87 a 25 euros.
  2. Una productivitat -per fi- per a tots i no només per "als més guapos" de 116 euros.
  3. Igualar-nos en horari amb la resta de funcionaris (anul·lar la major dedicació), doncs, sí en el seu moment no va costar gens a l'ajuntament passar-nos al grup C, no ens ha de costar gens avui a nosaltres ser considerats IGUALS a administratius, etc.

ÉS TASCA DE TOTS DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS

QUE NO T'ENGANYEN

ah!, i cas que ho intenten, que no siguen tan patètics: anar als de la nit a dir-los que estem a favor dels policies de barri i després contar als policies de barri que advoquem per la nocturnitat és el més trista que havíem escoltat en temps.