dimecres, 27 de gener del 2010

AJUNTAMENT DE PATERNA: EL CLUB DELS MUTS

Ja hem publicat en aquestes pàgines l'exemple de democràcia i responsabilitat que exerceix dia sí i dia també l'actual equip de govern de l'ajuntament de Paterna i els seus "càrrecs de confianza" quan reben alguna sol·licitud, consulta o queixa. És molt senzill: Ni et donen la raó, ni te la lleven, simplement no contesten.

No sabem encara si és un problema de falta de ganes o d'arguments, no sabem tampoc si la falta de respostes és per que hi ha algun gat tancat, coses que ocultar, veritats inconfesables o que es veuen vindre que amb el que responguen se'ls van a multiplicar les denúncies i recursos que ja van acumulant en demasía.

En qualsevol cas, el que evidencia aquesta actitud és una vergonyant falta de responsabilitat per al càrrec que han estat triats, en el cas dels polítics i per al càrrec que han estat nomenats, en el cas d'alguns funcionaris. Posarem alguns exemples pujant escales:

En el cas de la Policia Local, els escrits presentats tant a nivell individual com per les seccions sindicals, sol·licitant únicament allò que per mandat legal o per estar així establit en el vigent conveni col·lectiu dormen el somni dels morts en algun calaix, passen els mesos i seguim sense resposta.

Pujant un esglaó més, en la Taula General de Negociació, la falta de resposta per part del Cap de Personal a les instàncies de les seccions sindicals que ja s'acumulen per desenes està ja denunciada en el jutjat, però ni per aqueixes. Al·leguen que tenen molta faena... i hi ha instàncies de l'any 2007 sense contestar.

Però vam pujar més amunt encara: Si algun dels lectors té per costum acostar-se a algun ple municipal hauran sentit vergonya aliena segur: A cada moció o pregunta dels regidors de l'oposició la resposta sempre és la mateixa: Tindrà la seua deguda contestació... però en el ple i davant el poble la resposta és la del mut.

Per si aquest graó no els sembla prou alt, apleguem, de nou fins al Síndic de Greuges: Ja hauran llegit més baix quina és la seua opinió sobre el funcionament a nivell laboral de la Policia Local i la claredat meridiana de les seues recomanacions en favor dels agents agraviats. Doncs segons sembla, fins a a aquesta Institució valenciana se li aplica la llei del silenci o el codi dels muts, segons s'extrau del seu últim escrit que transcrivim a continuació:

"El passat 27/11 /09 aquesta Institució va formular a aqueixa Administració diversos pronunciaments en relació amb la queixa dalt referenciada promoguda per D. (...), sense que s'haja donat resposta expressa als mateixos en el termini màxim d'un mes com era preceptiu, de conformitat amb el disposat en l'article 29.1 de la Llei 11/1998, de 26 de desembre, del Síndic de Greuges.

Per tant, havent transcorregut el termini d'un mes previst en la citada disposició, li agrairia que en un termini màxim de 15 dies remeta a aquesta Institució l'informe sobre l'acceptació o no de la nostra resolució precitada.

Si haguent transcorregut el termini indicat no haguérem rebut el seu preceptiu informe donarem compte de la seua actitud en la secció corresponent de l'Informe anual que pròximament es presentarà en les Corts Valencianes.

Li saluda atentament,

José Cholbi Diego
Síndic de Greuges de la Conumitat Valenciana."

No li donen més voltes; Si volen bé als seus fills, encaminen-los als llocs d'alcalde, regidor o recursos humans: Guanyaran un bon sou i no han de respondre dels seus actes davant ningú. Això sí, almenys, que estudie dret perquè feina en els jutjats segur que té.