dijous, 20 de maig del 2010

CONTRA LES RETALLADES SALARIALS. QUE TAMBÉ PAGUEN LA CRISI QUI L'HAN PROVOCAT

Milers de treballadors del sector públic s'han mobilitzat aquesta vesprada en tot l'estat contra les mesures de retallada salarial, congelació de les pensions, així com d'altres que afecten a pares, pensionistes, depenents i malalts propostes pel govern.

Tenint en compte que són la banca, els especuladors i els grans accionistes els responsables directes de la crisi econòmica actual, no s'entén que es vulga fer pagar als funcionaris -entre d'altres-, l'augment salarial dels quals seguia bloquejat en el 2% quan l'IPC ho doblegava en temps de bonança.

En un estudi recent es calcula que l'estalvi pretés en despesa pública per als pròxims 2 anys arribarà a els 6.045 milions d'euros. No obstant això, recuperant el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FORB) dotat per a ajudar al sector financer a salvar-se dels seus excessos en els anys de la bombolla immobiliària s'arribaria als 6.750 milions. La història de sempre: Les guany bancàries són privades, però les pèrdues socialitzades.

Vam estar a València i podem afirmar que la xifra de més de 5.000 persones donada per alguns mitjans no és exagerada, doncs una via principal de la capital com és el carrer Colón es trobava pràcticament col·lapsada de gom a gom; la concentració ha donat començament en la seu de la Delegació del Govern i ha fet un recorregut d'anada i tornada per aquest carrer.

La concentració ha estat convocada per CCOO, UGT i CSIF, encara que s'han unit a la mateixa representants d'IV, CEMSATSE, ANPE i SUP: totes les sigles, tots els colors, totes les tendències, tots els sectors del públic units en defensa dels drets dels treballadors del sector públic... tots menys un, ja saben quin, així que no gastarem temps si més no a ajuntar el seu interminable retahila de sigles.

Cap destacar, per a informació de tots i especialment dels simpatitzants dels absents, que els 3 sindicats convocants acumulen més del 76% de representativitat en les Administracions Públiques del País Valencià (Administracions de l'Estat, Generalitat Valenciana i Local, Sanitat, Ensenyament i Universitats Públiques i Justícia), segons les dades de l'Oficina Pública de Registre d'Eleccions Sindicals:
  • UGT....................1192 delegats i delegades.....34%
  • CCOO................1054....................................30%
  • CSIF.....................453....................................13%
  • IV.........................242.......................................7%
  • CEMSATSE.........122.......................................3%
  • Altres....................480.....................................14%
En clau local, aquest matí es van reunir delegats de les seccions sindicals d'aquest Ajuntament a fi d'elaborar un comunicat que es traslladarà a la pròxima Taula General de Negociació a celebrar dilluns que ve, per a estar preparats i prendre posicions davant l'actual situació, del que donarem detall en el seu moment per respecte als companys dels altres sindicats i l'acord de no fer-lo públic fins al seu definitiu consens.